OsuuskuntaTalentMeetTapahtumatTyöllistymisen keinotTyönhaku

Työntekemisen keinovalikoima

By 15/03/2017huhtikuu 19th, 2017No Comments

TalentMeet oli 29.3. 2017. Tällä kerralla teimme TalentMeetin vähän uudesta näkökulmasta. Vuoden alusta on laki muuttunut ja keikkatyön vastaanottaminen ja tekeminen on helpompaa kuin aiemmin.

Huomio tämä teksti TE-toimiston sivulta:

Lyhytkestoinen työllistyminen yrittäjänä ja omassa työssä

Jos työllistyt enintään kaksi viikkoa kestävään toimeksiantosuhteessa tehtävään työhön, säilytät lähtökohtaisesti oikeutesi työttömyysetuuteen. Yritystoiminnasta saamasi tulo sovitellaan työttömyysetuuden kanssa.”

Linkki kirjoitukseen: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/jos_jaat_tyottomaksi/tyottomyysturva/yrittaja_tyottomyysturva/index.html

Lisäksi YTK:n sivulla on seuraava teksti:

Lyhytkestoinen yrittäjyys

Ansiopäivärahaa voidaan myös maksaa yrittäjälle, joka työllistyy yritystoiminnassa enintään kaksi viikkoa. Näissä tilanteissa TE-toimisto ei seuraa yrittäjyysjaksoja eikä tällaisen lyhytkestoisen työllistymisen päätoimisuus estä työttömyysetuuden saamista. Työttömyyskassa toteaa työjakson keston työnhakijan ilmoituksen tai muun saatavilla olevan selvityksen perusteella (esim. sopimus toimeksiannosta). Jos huomaamme, että hakija työllistyy yrittäjänä yli kahden viikon ajan, pyydämme asiassa työvoimapoliittista lausuntoa. Näissä tilanteissa TE-toimisto tutkii asian normaalisti ja antaa lausuntonsa työllistymisen alkamisesta lukien.

Tulot lyhytkestoisestakin yritystoiminnasta huomioidaan ansiopäivärahan maksussa. Edellytysten täyttyessä soviteltua päivärahaa voidaan siis maksaa lyhytkestoisen yrittäjyyden ajalta.

Ja linkki kirjoitukseen: https://ytk.fi/ansioturvan-abc/yrittajaasiat-tyottomyysturvassa/paatoiminen-ja-sivutoiminen-yritystoiminta

Eli nyt on aiempaa paremmat mahdollisuudet ottaa vastaan keikkatyötä ja ylläpitää omaa työkuntoa.

TalentMeetissä osuuskuntaneuvoja Mirja Taipale kertoi tästä tarkemmin. Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua eri osuuskuntiin, laskutuspalveluihin ja vuokratyöfirmoihin. (Yksi vaihtoehto työllistymiseen on myös se, että sovit vuokratyöfirman kanssa siitä, että vastaanottamasi keikan palkkaus menee vuokratyönä heidän kautta).

Menossa oli mukana:

-ECAM
-Paluu OSK
-Go On
-Lilith Osk
-Pirkanmaan Pesti osk
-Expertos osk
-Työtrahaksi
-Tampereen Sarka
-Nordic Henkilöstöpalvelut
-Mamwork